Wat je met verschillende soorten rouwbloemen kunt overbrengen

Wat je met verschillende soorten rouwbloemen kunt overbrengen

Ieder mens is anders qua innerlijk en uiterlijk. Iemand zijn unieke persoonlijkheid kun je perfect eren met bepaalde keuzes binnen een rouwboeket. Daarom zijn rouwbloemen een zeer krachtig middel en kun je door keuzes in rouwbloemen sturen welke boodschap je wilt overbrengen tijdens de uitvaart. 

Wat je met verschillende soorten rouwbloemen kunt overbrengen

Bloemen dragen veel bij aan het leven en ze hebben ook verschillende functies. Ze worden bijvoorbeeld gegeven aan mensen wanneer er wat te vieren is. Als iemand is afgestudeerd, zijn rijbewijs heeft gehaald en ga zo maar verder. Ook worden bloemen gegeven aan mensen die een bedankje hebben verdiend, omdat ze bijvoorbeeld veel voor je betekend hebben.

En daarnaast worden bloemen natuurlijk ook bij minder leuke momenten in het leven gegeven, de zogenaamde rouwbloemen. Een dierbare verliezen is een van de heftigste dingen die een mens kan gebeuren en als je iemand kent waarbij dat is gebeurd, dan gaat die persoon een hele zware tijd door. Gelukkig kun je hem of haar dan een steuntje in de rug geven met troostbloemen, om het verdriet ietwat dragelijker te maken. En de rouwbloemen zijn natuurlijk voor het eren van de overledene. Maar wat kun je met rouwbloemen zoal overbrengen en welke symboliek dragen bepaalde rouwbloemen uit?

Met een rouwboeket laten zien wat de overledene voor je betekende

Met rouwbloemen bij een uitvaart via  uitvaart24.nl kun je in de eerste plaats laten zien dat een dierbare overledene veel voor je heeft betekend. Als je bijvoorbeeld weet wat de lievelingskleur van een naaste was, dan kun je rozen met een specifieke kleur meenemen zodat je overbrengt hoe goed je hem of haar persoonlijkheid kende.

Vergankelijkheid overbrengen met krachtige lelies

Maar je kunt ook een heel andere, meer metaforische boodschap overbrengen met een rouwboeket. Je weet ongetwijfeld dat lelies vaak terugkomen in rouwboeketten en dat komt omdat ze de symbolische betekenis ‘vergankelijkheid’ met zich meebrengen. Natuurlijk laat je daarmee duidelijk zien wat het leven is, namelijk een vergankelijke gebeurtenis met een mooi begin en een droevig einde. Echter, de lelie staat ook symbool voor moed, liefde en kracht. Hoe je sterk moet blijven om door een zware tijd heen te komen.

Symboliek van verschillende kleuren

In het laatste gedeelte van deze blog gaan we even wat dieper in op de symboliek van verschillende kleuren van rouwbloemen. De kleur wit wordt over het algemeen geassocieerd met onschuld en eenvoud. Stond een overledene altijd positief in het leven? Dan kun je hem of haar eren met roze bloemen die staan voor vurigheid, blijdschap en passie. Met de kleur paars zit je vrijwel altijd goed, want deze ingetogen kleur wordt geassocieerd met rouw.

Ook kun je een dierbare overledene eren met gele bloemen. Deze staan namelijk voor kracht en groei. Ook rode bloemen zie je veel terug in rouwboeketten. Die staan voor hartstocht, energie en vrolijkheid.

Ieder mens is anders qua uiterlijk en ook innerlijk. En juist iemand zijn unieke persoonlijkheid kun je perfect eren met bepaalde keuzes binnen een rouwboeket. Daarom zijn rouwbloemen een zeer krachtig middel en kun je door keuzes in rouwbloemen sturen welke boodschap je wilt overbrengen tijdens de uitvaart.